Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Üyeleri, KMD Başkanı Yenal Gökyıldırım’ın ev sahipliğinde, bu yıl 3. kez gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Yeni Yıl Yemeği’nde buluştu.

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Üyeleri, üçüncü kez düzenlenen Yeni Yıl Yemeği organizasyonunda bir araya geldi. Yemekte açılış konuşmasını yapan KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, 2019 çalışmalarının özetini üyelerle paylaşırken sektörel rakamlara da değindi. TÜİK verilerine göre perakende sektörünün Ekim ayı itibariyle yıllık yüzde 6 büyüme kaydettiğini belirten Gökyıldırım, 2020 yılının perakende için daha umut verici olduğunu vurguladı.
Konuşmasında, dernek çalışmalarını özetleyen Gökyıldırım, Perakende Teknolojileri Konferansı’nın artık sektörün yakından takip ettiği bir etkinlik haline geldiğini ve her sene katılımın ve ilginin arttığını ifade etti. PERAVOC Perakendede Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi’nin de 2020 yılı başında Kasiyer ve Satış Danışmanı mesleklerinde belgelendirmeye başlayarak sektörün kalitesinin yükseltilmesinde önemli bir adım olacağının altını çizen Gökyıldırım, sektör çalışanlarının perakendenin kariyer fırsatlarını görmeleri açısından belgelendirme sisteminin çok önemli olduğunu belirtti.

Yemekte söz alan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu da zorlu geçen 2018 ve 2019 yıllarının ardından 2020 yılında bir toparlanma beklediklerini, ekonomik göstergelerin iyileşmesiyle tüketicinin de ertelediği ihtiyaçlarını karşılamaya başladığını gördüklerini ifade etti.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız