Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından yedinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın 4 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen dördüncü oturumunda, yakın gelecekte iş dünyasını nelerin beklediği ve ayakta kalmak için yapılması gerekenlere odaklanıldı.

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe moderatörlüğünde, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı katılımıyla gerçekleşen “Oyunun Kuralları Değişiyor; Oyunda mısın? Yoksa Seyirci mi Kalacaksın?” başlıklı oturumda, sosyal yaşamda ve iş dünyasındaki değişiklikler ile bu değişime adapte olmanın zorunluluğu ele alındı.

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, pandemi ile beraber birçok kuralın yeniden yazıldığı, iş yapış şekillerinin, alışveriş alışkanlıklarının, müşteri profilinin, ürün çeşitliliğinin ve tüm normallerin değiştiği, teknolojinin hayata daha çok girdiği, her alanda dijitalleşmenin katlanarak hızlandığı bir dönemde olduğunun altını çizdi.

Yeni normalin yanı sıra gündemin son normale kaydığını ifade eden Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, hayatın değişim hızının beklenmedik derecede arttığını belirtti.

Moralin ve Likidite Yönetiminin Önemi Büyük
Genel ekonomik gidişata değinen Sabancı, tüm dünyadaki Merkez Bankalarının likiditeye azami öncelik verdiğini ve üretim ile tüketimin artması, ticaretin tırmanması için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Moralin hem üretimde hem tüketimde yüksek olduğu ülkelerin bu dönemi kazançlı atlatacağını ifade eden Sabancı, dolaşan nakdin ve yatırımların çekilmesi için ülkece çalışılması gerektiğini ve pandemi sonrasında çok büyük fırsatlar olacağını vurguladı.

Gelecekte başarılı olabilmek için öne çıkan hususları sıralayan Sabancı, bunların likiditeyi planlamak ve sahip çıkmak ile müşteri, çalışanlar, iş ortakları olarak insana sahip çıkmak olduğunu belirtti.

Dijitalleşmenin güçlenmesi ve e-ticaretin gelişmesinin fiziksel mağazacılığı öldürmeyeceğini savunan Sabancı, pazaryerlerinin de bir tehdit olarak algılanmaması gerektiğini ve perakendenin her alanında olduğu gibi, e-ticaretin gidişatında da son sözü müşterinin söyleyeceğini belirtti. Müşteri ile ilişkilerin, veri analizinin ve doğru iletişimin online süreçte ve dijitalleşme yolculuğunda da büyük önem taşıdığını vurgulayan Sabancı, rekabette üstünlüğün de burada yattığını ifade etti. Dijitalleşme ile beraber yeni deneyimlerin de hayatımıza girdiğini, sosyalleşme ve iletişimin her zaman gündemde olacağını vurguladı.

İş yaşamında bazı değişikliklerin yeni normal olarak hayatımıza gireceğini öngördüğünü söyleyen Sabancı, pandemi ile birlikte hayatımıza giren bazı alışkanlıkların da hayatımızda kalacağına inandığını belirtti. Ancak bu değişimde dijitalleşmenin nimetlerinden olabildiğince faydalanılması gerektiğini, verimliliğin de burada yattığını ifade etti.

10 Oturumluk Webinar Serisinde Sektörün Çeşitli Konuları Ele Alınıyor
Başta teknoloji, yapı market, mobilya, ev geliştirme, kişisel bakım, kozmetik, takı-aksesuar, hobi, oyuncak-kırtasiye, optik ve büyük mağazacılık olmak üzere modern perakendenin farklı alt kategorilerindeki öncü üyeleriyle Türkiye genelinde yaklaşık 40 bin satış noktasında, 200 bin kişilik istihdamı ve 150 milyar TL’nin üstünde bir ciroyu temsil eden KMD tarafından düzenlenen 7. Perakende Teknolojileri Konferansı bu yıl her zamankinden farklı olarak dijitalleşen yeni formatıyla 10 oturumluk bir webinar serisi şeklinde katılımcılarıyla buluşacak. Oturumlarda sektörün birçok gündemine değinilecek ve değerli konuşmacılar ağırlanacak.

Konferansın oturumlarında yeni nesil mağazacılıkta deneyim, globalde yaşananlar, dijitalleşen işlerin mevzuatı ve güvenliği, omnichannel ve e-ticaret çözümleri, insan kaynakları uygulamaları gibi konu başlıkları işlenecek ve sektörün önde gelen perakendecileri ile çözüm ortakları görüşlerini paylaşacak.

7. Perakende Teknolojileri Konferansı’na KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi, Yapı Kredi Bankası tema sponsoru ve Intel de sponsor olarak destek veriyor. CEVA Lojistik, Esin Avukatlık Ortaklığı, GS1 Türkiye, Logo, Nebim, Obase, Paynet, POS AŞ, Prisync, Rasyotek, Related Digital ve V-Count ise perakende çözümleriyle konferansta yer alıyor. Konferansın destekçi kuruluşları arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunuyor.

Konferansın güncel içeriğine ve web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız