İSMEK Perakende Okulu’nda eğitim alan kursiyerler, perakende sektörünün öncü firmalarında işe başlama fırsatı yakalıyor. Kariyer Günleri sayesinde Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) ve Kategori Mağazacılığı Derneği’nin (KMD) İSMEK ile iş birliğinde hayata geçirdiği Perakende Okulu mezunlarının sektörde istihdamı hedefleniyor.

2015 yılının Ağustos ayında faaliyete başlayan İSMEK Perakende Okulu, Mecidiyeköy’deki binasında perakendenin birçok alanında çalışabilecek kursiyerler için eğitimler düzenliyor.

Ayrıca Perakende Okulu’ndan mezun olanların sektörle yakın temasta olmalarını sağlamak amacıyla Kariyer Günü etkinlikleri düzenleniyor. 10 Ocak Çarşamba günü düzenlenen Kariyer Günü’nde de GPD ve KMD üyesi perakendeciler, İSMEK Perakende Okulu’ndan ve yine perakende sektörüyle ilgili olabilecek diğer mesleklerde İSMEK’ten eğitim alan mezunlarla buluştular.

BİREBİR GÖRÜŞMELER YAPILDI

Kariyer Günü’ne katılan Boyner, Gratis, Kahve Dünyası, Koçtaş, MediaMarkt, Migros, Mudo, Onur Market, Şok Market, TürkTelekom, Watsons firmalarının İnsan Kaynakları ve İşe Alım uzmanları başvuru sahipleriyle birebir görüşmeler ve değerlendirmeler yaptılar. Firmaların işe alım ve çalışma şartlarını sağlayan adayların kısa sürede istihdam edilmesi planlanıyor.

Eleman sirkülasyonunun çok yüksek seviyede olduğu perakende sektöründe, aday havuzunun olabildiğince büyütülmesi ve uygun olan adayların hızla istihdam edilmesi için bu tür etkinlikler perakende kuruluşları için büyük önem taşıyor. İSMEK Perakende Okulu da, sektörün katkılarıyla oluşturulan eğitim müfredatı, verilen eğitimin kalitesi ve geniş kitlelere ulaşarak aday havuzunu genişletebilmesi açısından perakende sektörünün başvurduğu önemli kaynaklar arasında yer alıyor.

 

 

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız