Dijitalleşme çalışmalarının hızlanması ve yeni çözümlerin geliştirilmesi, perakende sektörünün teknoloji yatırımlarına daha güçlü odaklanmasını gerekli kılıyor. Doğru yatırımlar, maliyetleri kontrol altına alırken verimliliği ve müşteri memnuniyetini de arttırıyor.

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından yedinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın 9 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen dokuzuncu oturumunda, teknolojiyle değişen ve yeni düzenin oluştuğu perakende sektöründeki yeni çözümlere değinildi.

Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş’ın moderatörlüğünde Yapı Kredi Üye İşyeri Pazarlama ve Ortaklık İlişkileri Yönetimi Direktörü Aslı Ulusoy, GS1 Türkiye İş Geliştirme Direktörü Cihan Korucu, KoçSistem Segment Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Esra Başer, Ceva İş Geliştirme ve Satış Başkan Yardımcısı Murat Karadağ ve Teknosa Pazarlama ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Önder Oğuzhan’ın katılımıyla gerçekleşen oturumda “Yeni Nesil Perakendeye Yeni Nesil Çözümler” konusu ele alındı.

Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, yakın geçmişte yaşanan gelişmelerle özellikle teknoloji bazlı şirketlerin değerlendiğini ve değişimin global düzeyde dünyanın her yerinde hızla sürdüğünü belirtti. Bununla beraber teknoloji yatırımlarının öneminin arttığını belirten Yurddaş, pandemi döneminde yatırımların erkene alıp hızlandığını ifade etti.

Teknosa Pazarlama ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Önder Oğuzhan, teknolojinin geldiği son noktada, operasyonların birçoğunun paralel yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Dijitalleşmeyle beraber her türlü verinin işletme içindeki birimler arasında hızlı paylaşımının ve doğru işlenmesinin önemine dikkat çeken Oğuzhan, pandemi döneminde bunun oldukça faydasının hissedildiğini belirtti. Pandemi döneminde teknolojinin temel ihtiyaç haline geldiğini vurgulayan Oğuzhan, uzaktan eğitim, çalışma ve evde geçirilen zamanın artmasıyla teknoloji perakendeciliğinin ve teknoloji yatırımlarının önünün açıldığını ifade etti.

KoçSistem Segment Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Esra Başer, son dönemde evden çalışmanın artmasıyla bu dönüşümü destekleyecek teknoloji yatırımlarının daha da önemli hale geldiğini vurgulayarak bu yöndeki yeniliklerin hızla devreye alındığını belirtti.

Ceva İş Geliştirme ve Satış Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, özellikle online ticaretin hızlı büyümesiyle lojistik sektöründe önemli değişikliklerin olduğunu, kapasitelerin optimizasyonuyla sorunların hızlıca çözüldüğünü ifade etti. Müşteri ihtiyaçlarının kesintisiz karşılanmasında ve tedarik zincirinin sürmesinde lojistiğin öneminin öne çıktığını belirten Karadağ, yeni yatırımlar ve teknoloji kullanımıyla hızlı reaksiyon verildiğini vurguladı.

GS1 Türkiye İş Geliştirme Direktörü Cihan Korucu, online ticaretteki iyileştirmelerde ürün tanımlamanın önemine dikkat çekerek altyapı çalışmalarında bu hususun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Korucu, ürünlerin doğru tanımlanması ve bilgilerin güncellenmesiyle tüm tedarik zincirinin olumlu etkileneceğini ifade etti.

Yapı Kredi Üye İşyeri Pazarlama ve Ortaklık İlişkileri Yönetimi Direktörü Aslı Ulusoy, pandemiyle beraber müşteride önemli değişimle karşılaşıldığını, bunun en önemli yansımasının da teknoloji kullanımında görüldüğünü belirtti. Bunun paralelinde, işletmelerin de hızlıca önlem alması gerektiğini, bunu başaranların ayakta kaldığını ifade eden Ulusoy, temassız ödeme gibi yeniliklerin bu dönemde daha çok kullanır hale geldiğini söyledi.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız