Müşteri taleplerinin ve davranışlarının doğru takip edilmesi, doğru yönlendirmelerin yapılması ve alışveriş deneyiminin zenginleştirilmesi e-ticarette başarının sırrı olacak.
Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından yedinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın 25 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen yedinci oturumunda, hızla değişen dünyada e-ticaretteki gelişmeler ve bu önemli kanalın geleceğine dair öngörüler görüşüldü.

Penti Giyim CEO’su Mert Karaibrahimoğlu moderatörlüğünde Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, Argus Growth Agency Kurucusu Bora Alçı, Prisync CEO’su Burç Tanır, D&R Genel Müdürü Dr. Mustafa Altındağ ve Microsoft Türkiye Perakende Çözümleri Lideri Erdal Çakır’ın katılımıyla gerçekleşen oturumun başlığı “E-Ticaret Nereye Gidiyor?” oldu.

Penti Giyim CEO’su Mert Karaibrahimoğlu, 100 milyar TL’lik seviyeye gelen e-ticaret pazarının gelişime ve hızlı değişime açık olduğunun altını çizdi. Yaşanan dijital dönüşümün pandemi süreci ile hızlandığını belirten Karaibrahimoğlu, buna paralel olarak müşteri alışveriş alışkanlıklarının da farklı yönlerde değiştiğini ifade etti.

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, geçen yıl Türkiye’de %5 seviyesinde olan e-ticaret payının, pandemi ile birlikte 2023’te hedeflenen orana ulaştığını belirtti. Son 6 ayda 5 ila 7 milyon arası kredi kartının ilk defa e-ticarete açıldığını ifade eden Erturan, kanalın durmadan ilerlemeye devam edeceğinin netleştiğini vurguladı.

Argus Growth Agency Kurucusu Bora Alçı, fiziksel mağazacılıktaki uzun yıllardır süren perakende süreçlerinin yıllar içinde değişime uğradığını belirterek, bunun en önemli payının da müşteri taleplerine ait olduğunu ifade etti.

D&R Genel Müdürü Dr. Mustafa Altındağ, içinde bulunulan dönemin şimdiye kadar yaşanmış olan dönemlerden çok farklı olduğunu belirterek çok kanallı iletişimin ve perakendeciliğin bu süreçte daha da önem kazandığını ifade etti. Tedarik zincirinin tamamı göz önünde bulundurulduğunda süreçlerin sadece 3’te 1’inin perakendede olduğunu, üretim ve lojistik alanlarında kontrolün e-ticarette çok önem taşıdığını belirtti.

Prisync CEO’su Burç Tanır, indirimli satışların öne çıktığı bu dönemde fiyatlandırma politikasının daha da önem kazandığını belirtti. Rekabet üstünlüğü sağlamada fiyatla beraber müşterinin doğru okunmasının da hayati olduğunu belirten Tanır, fiyat/performans araştırmalarının müşterilerin en dikkat ettiği kıyaslama olduğunun altını çizdi.

Microsoft Türkiye Perakende Çözümleri Lideri Erdal Çakır, alışveriş kararında fiyatla beraber, yaşanan deneyime de dikkat edildiğini belirterek müşterinin o perakendeciyi neden tercih ettiğinin de takip edilmesinin önem taşıdığını ve müşteri segmentasyonunu doğru yapmanın değerini vurguladı.

10 Oturumluk Webinar Serisinde Sektörün Çeşitli Konuları Ele Alınıyor
Başta teknoloji, yapı market, mobilya, ev geliştirme, kişisel bakım, kozmetik, takı-aksesuar, hobi, oyuncak-kırtasiye, optik ve büyük mağazacılık olmak üzere modern perakendenin farklı alt kategorilerindeki öncü üyeleriyle Türkiye genelinde yaklaşık 40 bin satış noktasında, 200 bin kişilik istihdamı ve 150 milyar TL’nin üstünde bir ciroyu temsil eden KMD tarafından düzenlenen 7. Perakende Teknolojileri Konferansı bu yıl her zamankinden farklı olarak dijitalleşen yeni formatıyla 10 oturumluk bir webinar serisi şeklinde katılımcılarıyla buluşuyor. Oturumlarda sektörün birçok gündemine değiniliyor ve değerli konuşmacılar ağırlanıyor.

Konferansın oturumlarında yeni nesil mağazacılıkta deneyim, globalde yaşananlar, dijitalleşen işlerin mevzuatı ve güvenliği, omnichannel ve e-ticaret çözümleri, insan kaynakları uygulamaları gibi konu başlıkları işleniyor ve sektörün önde gelen perakendecileri ile çözüm ortakları görüşlerini paylaşıyor.

7. Perakende Teknolojileri Konferansı’na KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi, Microsoft ile Yapı Kredi Bankası tema sponsoru ve Intel de sponsor olarak destek veriyor. CEVA Lojistik, Esin Avukatlık Ortaklığı, GS1 Türkiye, Logo, Nebim, Obase, Paynet, POS AŞ, Prisync, Rasyotek, Related Digital, Tanı ve V-Count ise perakende çözümleriyle konferansta yer alıyor. Konferansın destekçi kuruluşları arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunuyor.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya yazınız